Saturday, December 31, 2011

Welcome 2012 ..


Wow.. bile dgr je hujung thun mula la mcm activity diorg ni nk buat.. ye la kan sambung new year ... but kat sni kalau nk ikut kan new year xde la cam kat tempat kite kan meraikan sambutan thun bru.. mula la cam2 tempat nk g lepak..

Nasib la aku ni bukan jenis suke sgt tempat yg riuh rendah ni buat sakit kepala aku je.. then jalan punya la sesak.. tu psal bile time new year je aku mlas nk kluar umah.. member2 call time tu la buat 2 ade plan ngn family la .. aku x shat la.. alasan sebenarnye x masuk line la nk lepak riuh rendah just nk celebrate new year... pegh bingit otak aku nie.. tht y dlu time new year aku x kisah kne kje late hours pun.. but tu dlu nye citer la kan.. tht time aku kat mlysia .. now aku kat tempat lain lak..

So just nk share je la kan.. bile aku kat sni .. dublin nie .. kalau cakp org2 yg dh lame lepak dublin nie ape yg diorg buat bile time 2 cam nie .. diorg pun lepak umah.. lain la kalau yg jenis2 hangup club ke ape kan.. maunye die org ajak aku lepak same kan.. sory a.. x msuk line la.. ah xde kne mengene ngn aku nie.. bg aku .. kat sni aku nk kmpul duit bnyak2 but bnyak gak la yg habis... huhuhu..

So ape yg aku buat bile time new year kat dublin nie satunye aku x g mner2 sejak aku sampai thun lepas sampai la thun 2011 ni pun aku x buat ape.. yg bestnye aku siap kje lak tu mlm new year2.. ade abg chef yg bru kat tempat aku tu die je la yg lepak ngn aku kat umah.. kesian lak die xde umah.. lg pun x salah aku nk tlong org yg dlm kesempitan nie.. jue lak kat tempat kje .. x dpt aku nk bersma die.. aku fham die angin ngn aku coz aku x teman die waktu new year nie.. but ape nk buat dah perjalan aku hri ni cam nie.. aku pun x tau nk buat cam ner dah.. semoga tuhan bantu aku utk memilih ke jalan  yg baik dlm setiap pilihan yg aku buat.

Now x sangka aku dah sethun dah kat dublin .. syukur sgt2 walaupun aku x kje yg baik2.. but aku blh lg byar duit umah and blanja jue.. sara die and do everythg.. kalau nk citer perjalan aku hidup kat sni .. mau menangis mama aku kalau baca nie.. betapa susah pyah nye anak lelaki die nk idup sendri.. ye la dari kecik aku x pernah jauh dr family aku kan.. plak tu x pernh aku susah cam ni.. dah la nnti yg part tu aku story dlm segment lain lak ...

Syukur alhamdulillah aku dah dpt serasikan dri aku ngn dunia luar skrg niw.. yg buat aku happy cuz aku dpt buat bende yg aku minat tu and ade lak sambutan yg baik dr org2 lain.. alhamdulillah... syukur....

Semoga thun bru ni aku lebih berjaya and tuhan bantu aku utk menjadi insan yg baik dan menjadi lelaki yg kuat... amin..

GIve the thump if u like itS..

Sunday, September 11, 2011

B-RAY... OR BRAY..

dri bwah.. blkng tu la bukit yg aku nk pnjt jap lg...

dh smpai atas dh. berehat sbntar.. mkn angin..

beberapa bukit berkembar..





ACTIVITIES : PENDAKIAN BUKIT BRAY
DATE: 9-11-2011
VENUE : BRAY, IRELAND
TIME : 1.10 PM

Dah sampai ke Bray nie kalau x mendaki bkit Bray nie rugi la..

Aku dah lame dah nk g mendaki bukit ni...Ye la budak2 kat sni asyik bg tau je pasal bukit ni.. best sgt ke.. nk jugak aku g kan. rasa sendri ape ade kat sna.. but x berkesempatan lagi la nk mendaki nye.. but kali nie aku berpeluang gak and yg bestnye cuaca lak time tu ok je kan,. xde la nk hujan ke ape. So bertambah la semngt aku yg nk mendaki bukit tu.. but sejuk tu biasa la kan... angin laut plak kuat giler.. but xde hal aku tgk org tua naik selamba je.

Tempat ni kire kawasan pelancongan jugak la.. So salah satu attraction place yg aku kne g. Bukit ni kat tepi laut,.. so budak2 kat sni ckp kalau x pegi kire rugi la. ye la nk rasa suasana laut kat sni susah la kan.. cuz aku stay pun kat kawasan psat bandar.. so kalau x g snap pic2 kat sna kire memang rugi la..

Dgn aku x plan nk g pun .. tetiba brother Amran ajak lepak ngn die.. aku pun x fkir bnyak on je la.. padahal rasa la cam menyusahkan org la plak.. segan pun ade.. but die pun ok je... x kan nk tolak lak.. lg pun aku umah die dkat je ngn kawasan kat stu.. so aku pun balik siap2 ambik baju trus gerak malm tu .. esoknye aku g mendaki bukit tu,..

Dah lame x dgr desuran air laut..  and angin laut yg kuat tu.. sampai je kat tepi laut bray tu,.. aku dah nmpak bukit bray yg aku akan daki jap lg..  k la.. kalau nk ikut aku x bersedia pun.. but bukit ni pun xde la tinggi sgt.. lg pun dah bnyak kemudahan yg disediakan .. temasuklah.. jalan yg da siap utk kite jalan 2 sampai atas tu.. Aku tgk ramai gak la yg nak naik bukit tu.. dr usia budak2 kecik sampai la ke warga tua.. semua cube naik sampai ke atas..

Aku pun x tau ape yg ade kat atas tu.. so nie la timenye aku nk mendaki dgn jue hri nie.. At lease aku leh snap pic2 dr atas tu.. Jue dah pernh naik dah thun lepas aku je yg buat pertma kalinye bersngguh2 nk naik gak.. jue pernh ajak aku but aku blum bersedia lg .. dgn sibuk class and everythg...  now nie dah habis class and exam pun bru je habis.. ape salahnye aku g jalan2 dan g tempat2 spot kat ireland yg harus g nie.. Kita org start dari kul 1 dikaki bukit bray tu mendaki sedkit demi sedkit.. sampai la ke atas tu... setiap peringkat bukit tu.. kite leh nmpak perbezaan tumbuhan.. ade yg berkayu je.. and ade gak yg berbunga je. bile dah sampai ke puncak.. suasana lain lak..

Perjalan kami mendki tu ade la dlm 25 mnt.. so bile sampai je kat sna.. ade la satu dua group yg dah ade kat atas tu. yg melepak kat atas tu melayani suasana permandangan dari atas bukit tu.. angin yg kuat dan yg bestnye kite leh nmpak 2 bhgian bukit yg bersebelahan yg kite leh g sampai ke 3 bukit berkembar tu.. so perbezaan sudut pandangan bile kite berada disana.. kite leh tgk permandgan kearah laut yg ade perbezaan 3 jenis air laut..hijau biru dan biru gelap. Dibahagian lain lak aku dpt tgk ke arah bandar bray.. structural bngunan dan penempatan disitu..  Angin yg kuat sehinggakan kami terpaksa berpaut pada batu yg besar kat situ takut2 bleh melayang trus jatuh kelaut kalau kene hemtam angin kuat beb..







posing2... ewah2... nk jugak die..
Alhamdulillah dpt gak aku mendaki bukit bray nie.. walaupun aku x tau ape ade kat sna but aku suke mendaki cuz bile aku sampai ke puncaknye..  aku rasa happy giler and relaks je.. rasa cam xnk trun lak.. nk berumah kat atas tu.. Dlm lebih kurang kul 2 lebih kami trun semula.. kami berselisih dgn ramai kmpulan yg nk mendaki.. org portugis la.. jepun, brazil dan macam2 la.. yg penting xde jumpe yg bukan 2 sudah. hihih..

but aku teruja giler tgk family 2 yg nk naik bukit nie... ade la lebih kurang 4 family aku jumpe yg siap sampai ke atau nenek die pun nk mendaki gak.. kuat tul la semngt org tua nie.. Yg bertongkat pn berani tul hadapi risiko nk naik sampai ke atas tu.. Dahsyat2..

Hope ade lg tempat aku dpt g lepas nie.. kalau2 ade masa yg sesuai aku akan jelajah tempat lain lak.. InsyaAllah...





di atas bukit bray.. its time to go.. lapor..
before mendaki


spruh pun spruh la.. thanks nenek yg tlong ambik pic nie..



Thanks to bro Amran cuz sudi jemput aku kerumah die yg taraf 5 bintang tu.. hrhheehehhe. Anyway thanks bro.. and thanks tu jue jugak cuz teman aku mendaki sampai kepuncak walaupun syg giler kat kasut bru die tu.. huhuhuu.. next time bwak kasut yg sesuai k..
GIve the thump if u like itS..

Wednesday, August 31, 2011

Dublin.. Merdeka Raya...2011

Salam Aildilfitri and Selamat Menyambut Hari Merdeka...

KEK RAYA + MERDEKA


Alhamdulillah... syukur dgn nikmat tuhan kerna dgn segala limpah rahmatnye.. akhirnye kite dpt mnyelesaikan amalan puasa kite selama sebulan thun nie. Segalanya berjalan dgn sempurna.. Bg aku inilah pengalaman pertama aku berada diperantauan... Berpuasa dan mnyambut raya bersma warga melayu bersama disini..

Perasaan ini x tau la nk ckp bile masuk bulan puasa tu.. bila aku tau je kami kat sni akan berpuasa selma 17 jam.. xde la terkejut sgt cuz rmai kawan2 aku dah ckp dah yg kami kat sin akan berpuasa lebih masa dr yg biasa kite puasa dr mlaysia.. ye la xkan nk sma lak kan kata pun duduk diperantauan,... Imsak nye bermula 4 am dan mghrib nya lak kul 9pm. x kisah a cam ner pun.. bersemngt aku puasa kat sni.. cuz nk sgt aku rasa suasana nye kan.. k la jgak.. cuz ade masa 2 tu time cuaca yg sejuk dan x hujan selalu.. so xde la rasa sgt kepenatanya..



di tgh2 pdg mlysia hall..

gerai sate plihan ramai..
bena.. raya wei.. bukan lakonan..
Akhirnye tibe sudah hari raya... dh sebulan selesai berpuasa...cam2 jemputan aku dpt.. but InyaAllah aku xkan lepaskan cam tu je peluang aku nk beraya kat sni. Selagi boleh aku nk attend jugak semua jemputan tu,,
Cam2 plan dah dlm otak aku nie.. Rugi la kalau kite x berkawan kan.. xkan nk duk dlm umah je melayan laptop and duk depan tv tu je.. lg best aku ade kawan baru dan merapatkan siratulrahim.. Jumpe family2 kat sni so nice... kan lg bgus kite ade kenalan bru.. dah la duk diperantauan.. kena la ade kenalan... bru best,..

Pagi raya yg cantik tu aku sampai kat Mlaysia Hall..Selepas smlm aku call family aku mintak maaf dan berborak sepanjang pagi..xtido aku huhuhu... lepas sorang2 kan.. biasalah call org jauh.. semua nk berckp pulak2 time raya cam nie.. beratue org nk berckp ngn aku... Aku g ngn jue ke malaysia hall tu.. bile sampai je depan bgunan malaysia hall tu.. nampak la beberapa ogr yg siap berpakaian baju melayu siap bersampin ade la terasa kemeriahan nye raya sedikit sebnyak dpt menemani jiwa ini yg masih kuat merasakan akan kemeriahanya raya kat malaysia.. yelakan mner x nye.. mner tempat lagi selain Mlaysia yg menyambut raya ngn meriah dan gemilang. Suasana raya kat Malaysia xkan dpt lawan nye kat tempat lain.. x kirela raya kat bandar ke kampung ke... susasana memang giler nye meriah la,.. but ape yg aku tau suasana kemeriahnya kurang skit.. cuz ramai yg balik malaysia yela time bertindih ngn cuti summer so siapa yg x balik berthun2 tu dpt la balik lama skit... x kisah la yg pentng ini pengalaman aku rasa sendri berpose dan raya di perantauan..



bergambo ngn ex-school mate
pose sikit

Alhamdulillah.. juadah kat situ pun bnyak then lepas g malaysia hall tu aku g umah member lak beraya.. sampai la ke tgh malam bru aku balik.. aduih.. pnat yg hari tu x habis lagi ni tambah lak penat beraya nie.. xtau la nk ckp... but semua nie mermberi aku pengalaman baru dlm hidup aku yg x pernah terfikir utk dpt merasa sendri semua nie... 

Aku berterima kasih kepada semua shabat aku kat sini.. dan ahli2 keluarga baru aku kat sni. yg sudi menjemput aku dan memberikan layanan yg baik ... makanan yg disediakan juga sedap2 belaka.. dgn satenye , nasi tomato, meehoon sup , laksa, nasi impit, pulut and lain2 lagi la.. semuanya sedap2 la.. all the best .. aku sampai kekenyangan aku balik.. 

juadah raya..

mkan2 .. jgn x mkan.
To all friends and followers salam Aidilfitri Maaf Zahir batin kirenya ade terslah kata dan perbuatan. Aku memohon himpunan sepuluh jari memohon maaf ikhlas dari hati dan harap agat kite berjumpe kembali.. YG jauh dimata tapi sentiasa dekat dihati.



Buat mama dan abah .. 
ANakanda di perantauan ingin memohon maaf dari segala pertutran, perbuatan, dan tanggungjawab yg melukankan hati dan perasaan mama and abah selama ini .. semoga anakanda diampunkan segala dosa dan salah silap anakanda dari kecil sampai kini... ataupun yg akan datang. Anakanda x pernah lupe akan pesanan mama dan abah yg sentiasa kekal diminta anakanda.  
Pelukan kasih syg kepada family yg jauh di KL.. Tak terpadam sedikitpun wajah2 dlm ingatan bersma keluarga tercinta disana.. Maafkan anakanda sekirenya x dpt balik bersma keluarga menyambut hari bahagia ini bersma..
 Izinkan anakanda memohon segala kemaafan dari sampai hujung nyawa anakanda.
Terima kasih atas segala tanggungjawab dan jagaan mama dan abah selama membesarkan anakanda, semuanya xkan terbalas dgn sepanjang nyawa anakanda. X pernah anakanda berhenti bersyukur dgn segala anugerah tuhan kerna menganugerahkan ibu bapa yg sesempurna mama dan abah..  Memberikan kasih syang yg melimpah luah keatas anakanda...




Buat kekasih hatiku...
 thanks so much anythng tht you do. so much nice and beautiful experiences with u togther.. 
Ampunkan diri ini sekiranya masih ade perselisihan fham .. 
salah tutur kata dan x menjaga perasaanmu sesempurna u menjaga perasaan i..maafkan sekali lgi...
Thanks cuz giving me ur love and heart.. 
that make my garden have so much beautiful flowers.
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Alhamdulillah... Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.. 
Tatapan bersma suasa raya di perantau (Ireland)

member2 dublin..
berpose2 lak kat town.
beraya dirumah adik angkt..di Lucan 
  

Sunday, August 28, 2011

28th Birthday ...

Alhamdulillah...syukur kerna aku kini berada dlm shat sejahtera... dan disamping kurniaan tuhan kepada ku .. aku masih sihat dan bersyukur dgn perjalan hidup ku diperantau ini...

Syukur juga kerna aku dikurniakan org yg baik disekeliling ku .. walaupun aku jauh dari keluarga tercinta.. but aku masih diberi peluang utk mendpt seorg yg boleh menjaga aku disini.. Sempurna nya hari2 ku kerna kurnian tuhan dan segala ketentuanya..

Thanks to my lovely jue.. cuz sanggup menemani aku walaupun aku masih x dpt menemani die diwaktu cutinya,. dgn kegigihanya utk menunaikan hasrat utk menyambut hari lahir ku buat kali pertmanya di Dublin nie.. dia sanggup menyediakan segalanya sendrian dengan buat fruit tart like blueberry tart,rasberry tart,strawberrry..mix friut tart lah .Eh macam2 lah..tp xsilap aku yg sempat amek 2 gambo jer kot..yg lain pelahap dah seme..Aku tak sangka dia ada buat surprise untuk aku,sanggup tunggu aku balik dari kerja..Asalnya,dia datang kat tempat aku kerja dengan bawak kek tue sekali tapi xdapat nak sambut kat sana sebab keadaan tak mengizinkan.Kemuadian bawak balik cakes tue buat kat umah.Sampai jer aku kat umah tetibe SURPRISEd!!!!Jue dgn bawak kek keluar sambil nyanyi lagu besday untuk aku...huhuhuh.TERHARU...



the cakes
rasberry tart

blueberry tart


Thanks for the nice cakes.. and time that u give so far... alhamdulillah aku dpt bersma nya walupun sebentar utk menyambut hari lahir ku itu.. Alhamdulillah... syukur... semuanya berjalan lancar.. diberi plak ucapan dan kad birthday ku .. alhamdulillah kerna semua nya... semoga segalanya berkekalan hendaknye....

Thanks for all tht u give to me syg.. luv u .. luv my family and all my friends tht wishers me too for my birthday.

Aku syg semuanya....................tq.. tq


besday boy

pose gile2 sikit..

nak ler tue...


GIve the thump if u like itS..

Wednesday, August 3, 2011

i love u dad...

Alhamdulillah...

Syukur kehadrat ilahi.. kerna aku dikurnai ibu bapa yg penyayang dan pengasihani...
aku msih ingt lagi segala gelagat ayah ku .. walaupun yg kni aku jauh dr parent aku dimalaysia..
aku syg sgt keluarga aku,.. hnya doa dan suara yg dpt melayani krinduan aku bersma keluarga tericnta.

Kalau nk critakan bertapa bnyaknye pengorbanan ibu bapa aku sampai mati pun x habis..
but aku syg sgt family aku... rindunye bile bersma keluarga...
Alhamdulillah bulan nie bermula nya Ramdhan dlm bulan 8 ini adalah dlm bulan birthday aku dan ayah aku..

Hehhe ...

Kalau kat kl nie.. mau ade jamuan besar2an bersma keluarga nie.. but xpela... nnti aku dpt balik and repeat ape yg aku missed out nie.. x saba nye... yg paling best masakan kedua ibu bapa aku..

Ibu aku seorg tukang msak.. di hotel so memang kalau nk dpt mkanan yg best2 memang haven la aku mkn.. but x kalah jgak ayah aku yg pandai msakan utara tu.. apsal la aku x pandai masak.. hehehe... pandai mkn je..

I missed so much msakan ibu bapa aku nie.. kalau nk cerita ape menunya sampai sahur pub belum tentu habis lg nie.. hehhe.. asyik ingt mkn la plak aku nie dah bulan pose la katakan... hehehhe

I miss u dad... and u too mama... luv u  all so much..

pls tc and have a nice day both of u my lovely parents...

Salam Ramadhan.. and Happy Birthday to u dad..
Ampun kan salah silap dan serta mohon keampunan segala perlakuan, perkataan dan perbuatan terhadap mu..
Semoga drimu berada dlm keadaan yg shat sejahtera hendaknya..

Thanks so much and i love u soooooooo muchhhhhhhh


GIve the thump if u like itS..

Monday, July 25, 2011

Happy Birthday To My Lovely jue....




Alhamdulillah...

Kini aku dpt sambut lg bersma dgnya ... birthday jue yg ke ... anyways... have a lovely day for u .. hope u like its.. even x bnyak bende i dpt buat but tht all i have time for u..

Aku amat risau jugak cuz time birthday dia aku betul2... busy somehow.. x tau nk plan ape2.. masa yg ade pun x pernah ckup ngn kerja dan class aku.. but anyhow aku try jugak agar semua yg aku buat kali ni die suke..

Thanks for ur compliment dlm menyempurnakan hari2 itu.. alhamdulilah semua nya selamat ... dgn ape yg aku beli utk die hope die suke... klau nk ikut kan bende mcm2 bende aku nk bg.. ye la x rugi pun cuz utk org yg kite suke buat ape nk berkira kan.. but jgn lah kite nk meminjam ke nk mnyusahkn org lain lak.. demi org yg tercinta lebih berkat kalau dari usaha kite sendri... im so lucky cuz die pun boleh memahami aku diwaktu kerja dan masa aku yg amat terhad...

Have a nice Birthday syg jue... hope u happy and enjoy for tht... semoga hari2 mu di penuhi dgn keceriaan dan kesempurnaan hidup bersma ku.. insyaAllah... amin...




GIve the thump if u like itS..

Friday, May 6, 2011

Sabor je la aku ...

Salam... eh cam dah lame lak x post kat nsi.. ade sapr2 rindu aku ke.. sure la ade but sgan la tu nk jawab.. hehhe.. ANyway happy MOthers day.. NIce dpt hanta msg kat mama td.. miss u ALot MAMA...heheh ngadaaaa...

Anyway aku just nk shared story skit, waktu aku ade dlm class hri nie.. X kisah la korang nk baca ke x, tutup telinga ke, tutup mata ke but aku tulis gak jugak.. ade aku kisah...



Hri ni clas business comm... biasa lah lecture aku hari2 sampai 3-4 jam pok pek je kat depan tu... aku biasa ok je.. but hri nie apesal ntah jadi mengantuk giler kot.. aku x larat sgt. pening kpala pun ade gak... but ok la cuz aku leh bukak lepi nie so bleh aku lyan fb jap.. aku ingt aku sorang je yg x larat .. skali budak2 class aku awal2 dah bukak dah lepi.. aku je slow skit.. cuz biasa memang aku x on pun lepi aku cuz hormat budak2 lain la kan.. kang kcau budak2 lain nk study lak... but member2 aku nie ganas giler.. siap layan tgk movie lg.. pehhh gempak giler bngang korang nie.. korang nie genius ke ape x yah dgr lecture hah.. huhuhu cam2 hal.. aku xde la sampai tgk movie layan fb je la.. skit2 hehehe... Eh apsal hari nie ramai yg skip class and yg dtg pun lemau semcam je.. oh asal ade group present je korang xdtg and belah awal pandai je korang kan.. Yg dlm class ni plak apsal ... ape korang pun cam aku jgak ke x brape leh tido smlm...

Lpas breaks tu ingtkan mata aku dah ok la... skali bukan main berat da... aku cepat2 g toilet and basuh muke aku ... mnguap nie jgn ckp la... berderet dah cam main trompet.. lepas sorang2 bergilir2 smnguap.. heheh klaka la plak...sambil duk baca irish times tu member aku ni tnya aku ape citer baru yg aku dah tgk. aku ckp fast five tu aku dah tgk la .. kire tu la yg top kot budak2 nk tgk.. so aku ckp dah lame dah aku tgk.. aku download je.. skali budak2 nie bg aku lyan citer ape nth cam best la.. aku tgk dari jauh je cuz mlas nk bgun.. Die pun recommend baik nye kat aku.. mner2 kalau free tgk la website nie ade byak citer baru...

Oh ptut la krang bwak laptop rupenye korang layan citer dlm class eh,... lepas tu pinjam aku nye buku nk copy.. oh pandai ye korang skip lecture cam tu je.. but k gak leh layan... nie lepas class leh lyan jap nie .. lepas class ngn semngt aku pun login website yg member aku bg tu.. ngn x saba n gelojohnye aku masuk line..
pehhh... intro dah baik nie.. pages pun tersusun dah cam hbo nye website dah aku tgk... wow... citer baru2 giler pun ade siap pic HD lg tu.. power2... aku pun try la satu... aku bukak try la bukak citer season of the witch pdahal aku dah tgk dah.. saje nk test ... skali... dlm bahasa spanish da.... aduih... tention aku.. then try lain lak.. same gak.. yg lame pun sme, gak.. nie yg buat aku angin nie.. eh jap.. apsal website nie name lain mcam je..

nie buat aku bertmbah sakit nie..

La for sure la... korang nie buat lawak kat aku ke ape... nk kene hentak budak2 nie.. ape korang ingt aku sme class ngn korang dlm 5 bulan nie dah belh fham tulisan spanish ke.. aduih... buat aku angin je la... memang la best je korang lyan cuz bahasa korang kot.. nasib ade member aku bg yg english nye website.. kalau x mau nye aku sumbat lepi nie dlam mulut korang... x pun tiap2 kali aku tgk citer aku nk korang trnslate kt aku... cisscake nye budak2 nie.. saba2.. hari ibu .. hari ibu... ade kne mngene ke,. lantak la...

@rios... aku nk balik lapa dah...


GIve the thump if u like itS..

Saturday, April 30, 2011

Happy Birthday To My Little Sister...






Salam...

Happy birthday adik...

Hehhehe... sory la aku lupe lak yg die nye birthday hri nie... hehhe nasib la ... cuz aku memang selalu lupe pun pasal birthday2 nie... dah tu aku lak yg jenis susah nk ingt bende2 cam nie.. wahhhaha

what ever its was.. happy again.... happy brthday to my little sister..... x leh lebih2 kang budak nie mintak hadiah lebih lak..

Bile aku ingt2 lg psal celebrate birthday nie cam2 jenis and style la ade, pdahal entah bg wish pun dah kire celbrate jugak ape... aku dlu2 sampai naik muak dah nk g celbration birthdy nie... cuz aku fobia dah tgk kek.. sampai sehari skali 3 -4 tmpat,. pulak time2 awal tahun and akhir thun.. peh muntah pun bleh kluar sebijik ising kek la,..heheh opps...sory..

But aku dgr adik aku siap complain lg xde org nk sambung birtday die thun nie... wahhahaha.. bru ko tau ye .. organizer nie kalau xde bosan la ko.. wahahaha.. dlu ko bukan main kutuk gua driver la, tkang g psar la, bodyguard la, tukang organizer yg bosan la, mcm2 la ko kutuk ek.. but aku sbor je.. cuz aku nie penyabar.. hehehhe..

Anyway.. sory la dik , gua x dpt nk buat ape2 utk lu kat sna.. ape yg gua bleh buat just wish jela.. and other tunggu je la hadiah nye.. hehehhe... ape2 pun. good luck and enjoy ur life.. im always support u.. gua x dekat ngn ko bukan x ingt but x dpt nk bg ape2 .. but u all ( my family) alway in my mind..

Happy Birthday Adik...

P;s- Wish u all the best and pls tc urself k. 
       Luv u ... 



GIve the thump if u like itS..

Friday, April 29, 2011

Run...

2.30am
Home..

Salam,..

Slame mner kite leh lari dari permasalahan yg selalu mnghentam kite.. sejauh hujung dunia skali pun .. x pernh putus utk kite berhenti berfkir psal maslah yg kite hadapi...  stop running and be brave to fight, dealing with the situations u have here... keep strong ... im always here wth u...

I'll sing it one last time for you
Then we really have to go
You've been the only thing that's right
In all I've done

And I can barely look at you
But every single time I do
I know we'll make it anywhere
Away from here

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

To think I might not see those eyes
Makes it so hard not to cry
And as we say our long goodbye
I nearly do

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear

Louder louder
And we'll run for our lives
I can hardly speak I understand
Why you can't raise your voice to say

Slower slower
We don't have time for that
All I want is to find an easier way
To get out of our little heads

Have heart my dear
We're bound to be afraid
Even if it's just for a few days
Making up for all this mess

Light up, light up
As if you have a choice
Even if you cannot hear my voice
I'll be right beside you dear...




GIve the thump if u like itS..

Friday, April 22, 2011

Easter day...

Salam,.

Bermulanya hari nie adelah hari easter ,,... ntah hari ape tu aku pun x tau.. but is all related to religion .. yg aku tau psal arnab, telur and cokelat.. and yg penting aku tau, aku xde class dah sampai la minggu depan.. Yang aku tau psal easter day nie ialah = cokelat je = cuz semua kedai 2 and pasaraya kat umah aku nie dah start menjual cokelat je sepanjang minggu lepas..  mcam2 la jenis and bentuk cokelat yg ade...terutamanya bentuk telur and arnab tu dari saiz yg sekecil guli sampailah sebesar tv 14 inci tue... giler ape... tue nk simpan dlm mner besor giler cam tue...  bagi org cam aku yg giler cokelat nie sure meleler je air liur tiap2 kali aku lalu kat depan pasar raya tu...ye la hari2 aku lalu biler nk ke class... dah umah dekat ngn psaraya nie.. tue yg lemah tu..hehehe yela yg aku x than nye.. kalau setakat pameran tue aku x kisah la sgt nie sampai jual cam jual kuih je...merata ade.. pijau mata aku nie.. mner x nye,,.. kalau sebesar gelas nye cokelat tu aku leh than la lg... nie sampai dah sebesar jag dah cokelat telur tu... nk kata mhal pun x la mhal sgt... aduih... x than .. y i do love chocolate so much.... huaaaaaaa...

Camner la arnab bertelur nie..

So cuti nie aku just bnyak masa ngn aweks aku.. cuz die pun ade cuti yg panjang since family budak yg die jaga tue dah nk balik malaysia cuti hampir sebulan.. so no jobs at al... just holiday... next month lak dah nk masuk summer... so cuti lagi then masuk bulan june aku da start exam... so within this last few weeks aku dah giler2 study dah... just utk prepare ration aku bile nk masuk exam nnti... ye la dah la module yg die bg x ckup but soalan2... giler die nye .. so kne la hard skit cari bhan... aku bnyak msa pun lepak library je la.. ye la kalau kat umah nie.. maunye aku x study la... hehehhe... macm2 virus...

So aku dah nk masuk hampir 5 bulan dah aku kat sni... but nothg jobs yg aku dpt lg nie.. aduih..pening2... cam ner nie... aku nk kne pandai buget giler2... cut all the unnecessary things....  wow... bnyak dah aku habis nie... dah la living kat sni giler nye mhal.. dah tue nk byar exam pun aku blum seatle lg nie... ade la tu jalan just bersabar je la.. and aku akan trus usaha hanta cv lg then apply within online jugak... ade dpt interview pun just utk full time je.. aduih.. pening aku nie... hope masuk summer ni aku dpt la kje.. cuz org bnyak g holiday luar2...

NIe budak class aku yg terlepas class...

Hnya tuhan je tau ape akan jadi pada aku lepas nie.. just need breathe ... so witthin this last 2 day thanks to jue jugak cuz sanggup tunggu aku dlam clas... but nasib die baik jgak la .. ade class yg cancel.. so die x de la tunggu lame sgt... nice have u around... cuz ade jugak member nk teman borak dlm bhasa malay kat dlm class tue... wahahhaha... mane x nye.. dah hari2 aku blajr satu perkataan brazil.. kalau dah hampir setahun nnti mau nye aku pandai ckp brazil trus... hehehhe



GIve the thump if u like itS..

Friday, April 8, 2011

Umrah kembali..

Alhamdulillah... aku dpt message dari kakak aku kat skype td yg maklong aku and siti aku akan sampai kl esok ptg.. wow bestnye... cuz abg aku pun balik jugak ...  mesti mama aku akn masak makanan yg best2 nye.. lagipun abah aku pun bukan boleh dgr kalau ade org nk dtg umah memang akan g cari serba serbi bahan nk masak..

Memang nice sgt2.. bile ade family reunion nie bertambah la plak nk sambut maklong aku ngn siti aku balik dari umrah kan... memang meriah la umah aku... nice...

Au habis class td aku x on lepi sgt cuz aku nye class full lak tadi ngn assignment.. then aku nk g solat jumaat lak... but nice la cuz hri aku dpt rsa suasana yg aku rindu2 sgt... bile aku sampai je kat perkarangan masjid aku dpt dgr dgn jelas sebutan dlm perkataan yg dibaca. Memang sebelum nie aku dgr jelas je.. but bhasa english yg kurang jelas pemahamanye... bile aku masuk je masjid aku tgk rupenye imam yg baca kutbah tu org mlaysia.. la patutla.. aku rsa lain macam je.. but dari awal lg aku dah agak but rsa cam pelik lak cuz x pernh aku prsan selma nie ade imam melayu kat masjid dublin nie. But hari nie hari lucky aku.. cuz aku dpt dgr sendri org melayu berkutbah cam kat mlysia and dgr dgn jelas sebutan yg dibca tue,.. nice sgt and then solat pun dgr bacaan ayat quran yg bersemngat. Memng rsa cam kat mlysia la... nice.. kawan aku ckp imam yg dtg ni ade tour palestin and die akan bergerak mengelilingi eropah.. imam nie jugak seorg doctor pakar kat mlysia and die akn buat presentation skit utk budak2 medic kat Malaysia hall. NIce then,

Bestnye kan hari nie,.. aku leh suke sgt sampai aku lepak kat masjid tu lebih lame dari yg biasa sebelum nie... aku paling lewat pun lepas solat sunat then aku sambung baca quran pun dalm kul 2.30pm je but nie aku sedar2 dah kul 3.30pm... sampai xde org dah kat masjid.. but aku dah biasa dah cuz sebelum nie pun aku je yg last kluar. Saje aku rsa tempat yg selesa utk aku beribadat and muhasabah dri aku. Then cam biasa aku nye plan nk g library,.. but aku nk g hanta cv jap lg cuz smlm habis 3 jam aku mryau tgk2 spot2 mner ade kerje kosong.. so lepas nie aku g trus hanta cv then baru balik... but aku dah plan nk g jugak library.. cuz awal sgt nk balik pun.. cuz mnyemak je aku kat umah .. baik aku study kat library... itu tempat aku yg aku rasa lebih selesa. nice... dah dekat dah aku nye exam.. aku nye class pun dah semakin padat dah bnyak assignment die bg aku nie, .. aku kne cari sumber jugak skit2 nie..
GIve the thump if u like itS..

Wednesday, March 30, 2011

Just A Dreams...



I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I drive on back, down that road.
When she comin back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and now was like I'm at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I drive on back, down that road.
When she comin back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can't let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.
Hey, she was so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now I'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move on.
Cuz I was wrong.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I drive on back, down that road.
When she comin back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.

I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I drive on back, down that road.
When she comin back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah, it was only just a dream.
So I drive on back, down that road.
When she comin back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream


GIve the thump if u like itS..

Sunday, March 20, 2011

ROCKERS



 x SANgka kan... cempedah dah jadi nangka... ape kne mngene ngn tajuk aku nie... xde ape kne mngene pun ikut suke hati aku je nk letak ...

Now, hri nie hari Ahad memang best la kalau nk berjalan2 cuz time org cuti but aku lepak je x g mner2 walaupun hari ahad nie hari yg indah... hri yg sesuai kalau nk bershoping2 kan cuz.,.. time nie la bnyak kedai yg buat offer tu kalau kat mlysia la... but kat sni aku rsa same je... cume yg bezanye.. kalau time2 musim2 Christmas ke memang gilez la diskaun die.... harga time tu jatuh bergolek2 la... memang haven la time tu la kalau nk berjalan and shoping hehehhe..

Bile tringat msa mule2 aku smpai rsa rugi lak x berbelanja gile2... cuz now nk g jalan2 pun xde harapan nk beli ape2... cuz harga dah naik ... ye la dah masuk spring times dah nie...  skrg nie kalau berjalan2 g city tu aku dpt ber-window shoping je la... hehehe k la tu ade gak perkataan shoping... x dpt beli dpt test2 skjap pun jadi la... huuhuhu..

SO ape yg aku buat aku layan lagu2 rock ... wow memang mngembalikan zaman2 menjerit thap dewa nye lah and lg satu simpan rambut panjang... but sepanjang hidup aku x pernh dpt peluang nk berambut panjang... xleh langsung aku nk mnyimpan rambut nie... x pernah lebih dari pras kening mata nie... now kat sni.. dah nk cam alleycat dah... nilah msa nye aku nk mnyimpan rambut skit nie... and jimat skit duit aku nk sedekah kat kedai gunting rambut tu... huhuhuhu..

Kekadang budak2 umah aku nie duq layan lagu2 rock nie sampai dah nk jadi tempat karaoke dah ... biasa la org bujang... yg bukan bujang pun layan baik je... tarik 2 thap amy search je... mener leh jadi,.. mau2 nye menyalak je semua.. huhuhu... disambut lak dgn kenangan2 mnis waktu mude2 dlu... lagi la best kan layan lagu2 cam nie... aduih x kire la brape nye lame lagu rock nie... memang akan menyentuh hampir separuh abad hidup kite nie cuz dah sinonim ngn dunia music... sampai bile2 pun akan kite ingt lagu2 diorg nie... kalau lagu2 legend tu jgn ckp la... dari golongan tua mude hafal je lrik2 diorg nie... ade yg siap bleh nyanyi same level lagi ngn penyanyi tue... peh memang power la lu bro... hahaha...wa caya sama lu guys... Rock... Ohhhh...


Saturday, March 19, 2011

MOney---money...


KALAU sebut je duit nie dah cam virus dah dlm otak kite nie... Ye la dlm hidup kite nie mner leh lari dari mencari duit... and for sure jugak utk menghabiskan duit... x kite sendri yg berbelanja atau bg kat org... kalau sedekah tu memang bgus la sgt2kan... buat amal jariah nie memang la bgus kan,. merapatkan siratulrahim.. nie yg duk dlm otak aku kekadang bile ade duit asyik kire nk byar kat bank tu ... and lepas tu asyik menghitung bile la nk habis byar nie kan... bile dah dpt seatlekan semua hutang tu rsa slesanye hidup... eh aku pernah rsa semua tu dlu lepas hutang kete aku habis .. wow rsa cam dah puas la ngn gaji yg aku dpt bulan2 tue... pdahal sebelum nie nk je jumpe bos hari2 mintak naik gaji x ckup2... but bile dah selesai hutang bank rsa bulat2 duit gaji yg aku dpt tue...

MEmang la ade org ckp mner leh habis hutang ngn bank nie.. ye la memang la x leh nk habis ,... kalau dah asyik menambah hutang je... and byar lak dlm jangkamsa lame .. sampai mati pun x habis2... aku ckp cam nie cuz aku kje bank dlu.. so mcam 2 org aku jumpe ade yg aku tgk pandai menyimpan and rajin jugak kluar kan.. dan ade jugak yg buat hutang tapi saje buat 2 lupe berhutang dah tu g tambah lagi hutang.. ble suruh byar mau nye bermati2 tegak urat leher nk menangkan dri die x berhutang sebyak tu.. aduih... mcam2 gaya org la yg berhutang.. yg x mo byar pun ade... kalau dah berhutang tue byar la wei... jgn sampai korang kne kacau ngn "aweks2 call" mintak selesai kan hutang bulanan yg tertangguh tu hehhehe... x pun ade yg dpt surat pink... lebih kurang surat cinta la tue,.. huuhhuhu but aku percya korang x cam tu kan..

Tue la kuasa duit... Bukan la aku surh korang x yah byar atau lari dari buat hutang... aku sendri x habis2 berhutang gak.. kite kan dah meminjam so kne la byar balik.. hehhehe... ade sape2 yg blum byar hutang cepat2 la.. g selesaikan.. maunye  kat kwan2 ke.. kat bank ke.. kat MARA or PTPN ke,.. yg biasa org selalu lupe byar balik kat family kite... ye la kalau kite lupe pun diorg x kisah .. dah darah daging kan.. but kne la kite fkir sma cam ner susahnye diorg nk jaga , besarkan kite and so on sampai korang dah handsome and cantik skrg nie kan.. sape yg bg semua tue.. so kne la beringat2 sma k... BUt jgn sampai ade yg berhutang nywa sudah la... hehehhe... yg tue insYaAllah xde la kot kan...

Btw nie ade aku bg terapi skit psal duit... hehhehehhe  Ade yg kata duit ade lah segalanya and Ade jugak yg kata bukan semua bende berkaitan dgn duit... so sme2 la enjoy dgr lagu nie.. sendri nilai la k ... aku pun pening gak fkir psal duit aku yg dah habis bnyak dah nie...

Give a thump up if u like its..

Friday, March 18, 2011

_==ahhhhhhhHAHHHHHHHHH+++==


Suasana hri nie agak selesa utk berjalan and for sure la kalau nk beriadah tue memang biasa la kan... yg pastinye aku akan menggunakan  segala masa yg ade nie ngn merayau hehehe ... Aku pun kluar la umah and for sure la dah siap mandi and berpakaian... aku tention gile kalau aku nk kluar time tu la ade je bende yg aku lupe... tht y aku mlas nk kluarkan brg2 dlm beg aku nie... and dah tentunya aku akan bawak semua nye skali,... but aku lupe rupenye hri nie aku ade class so memang kne bwak la beg nie cuz semua buku2 aku dlm tu...

Lepas aku habis class nie bru aku boleh nk berjalan-jalan ke ape ke kat sni... lucky la cuaca nice giler and selesa skit kalau nk jalan2 xde la hujan ke sejuk sgt ke... and dah tentunye aku nk kne mkn jap lg ni cuz nk berjalan jauh plk lg,... dgn selmba je... time lecture aku x prasan  je aku trus kluar berlari g toilet.. cuz x than ... hehhehe... tue crite lain... jap lg aku sambung balik///...

5 mnt slepas tue...

Aku pun kluar toilet and gets ready nk kluar dari bngunan college aku tue.. then aku tgk ade lagi budak2 class aku yg brazil , mexico, portugis, and semua la... semua ade... cuz class aku nie kat tgh2... yg mner diantra toilet and pejabat.. so cam ner skali pun korang akan melawat class aku dlu la... then aku try usha lg skali lg kat class aku tu but kali nie aku cuber dekat skit cuz mner nk tau tetiba mata aku nie rabun dekat lak... sorang2 aku g scan .. sah semua muke aku kenal memang x kluar lg... dah tue ape yg diorg buat dalm tue... x nk balik ke..., and yg aku pelik nye... menjadi soal tahap bapak Ultraman dlm otak aku nie nape diorg duk berkumpul dlm class tu and cam doq berbincang sesuatu je... but  x kisah la... lantak la... biarlah.. cuz bukan aku pham pun kalau korang ckp bahasa brazil... jap.. tapi bukan ke brazil, mexico and also jugak brother portugis and minah Venezuela tue x ckp dalm bhasa yg sma... yg sma pun BI je la.. tue pun ade sesetgh yg aku x leh nk cam lg ape loghat die...

So aku pun dah ragu2 sgt aku g dekat skit.. then aku try2 je psang telinga... boom.. aku kne sergah... wei... demo duk buat gapo tuh.. eh silap lak... tue korang nye slags... diorg nie sepatah harm pun xtau nk ckp BM oiiii.... so aku kne sergah ngn minah brazil nie.. die ckp ade bende bruk berlaku kat bwah then ade pergaduhan...x tau cam ner but sorang pun x brani trun cuz takut terlibat dlm pergaduhan tue dan akan dicedera .. eh apsal aku x dgr pun td... ade org bg tau ke... oh ye la aku dlm toilet td... aDuihhhhh.. ade gaduh lak.. bende2 cam nie la yg aku x suke nie. and boleh menggagalkan msi aku nk berjalan nie... tention tul aku.. so aku tnya die balik sampai bile nk tunggu nie.. x de org call polis ke... bile nk selesai nie... Die ckp polis otw.. and ade student sorang dah cedera dan dihantar ke hospital dah... cuz hospital dekat je ngn college aku nie...

Then aku pun tunggu .. last2 aku leh tertido... then aweks brazil tu kejut aku die ckp dah bleh balik da... aku sedar2 je tinggal aku ngn 4 org budak brazil kelas aku je dlm tue.. so aku trus tgk jam dah kul 4 sure aku x jadi nk jaln2 dah nie.. just ingt nk balik and mkn je la... aku ambik beg and gerak... skali trun dgn budak2 nie... sambil berjalan tue aku bkak story la psal pergaduhan tu nk jugak aku tau cam ner bende nie boleh berlaku and ape kesudahanye... then diorg nie pun story la skit2 .. but aku  x ambik port sgt just nk buat teman je sambil berjalan xde la boring kan... wahahhaha...

Satu2 budak2 nie belah .. so aku pun mneruskan perjalan aku cuz rumah aku yg paling jauh skali cuz aku nk jalan kaki... pdahal umh aku xde la jauh sgt,... naik kete x sampai 20 mnt pun... hehehe... so just tinggal aku ngn aweks brazil nie... yg aku ingt die ckp aku psal bebrape budak yg terlibat dlm pergaduhan tue terlipas and  polis masih mencari diorg nie... ceh ayat skema... so maby ade kt2 sni la kot.. aku pun lyan dgr jela,.. so sampai je kat bustop tu die stop then aku pelik cuz die cam tersentak je...

Aku prasan la ade mamak sorang nie bersweater and bersluar pendek cam org nk g joging je aku tgk.. but tue x kisah la .. cuz kat sni semua pkai cam tu... then aku buat x kisah la.. but minah nie, yg buat aku pelik.. cuz die cam takut je... laki tue lak semakin dekat dgn minah nie... now story dah smakin hangt nie,.. then mamak... eh mamat tue leh grap minah nie and hala pisau kat muke die... mau die menjerit... then aku pun x tau nk buat ape dah aku pun ckp ngn die .. relaks la brother... jgn cam nie.. aweks tue dah meronta2 nk lepas kan dri dr cengkaman laki tue... then pisau tu semakin kuat die tekan ke muke minah tue sampai berdarah.. now thts it aku x leh trus saba and biar die cam tue dah... cuz die mesti dah x leh nk control dah tu.. so ape lagi aku loncat and cube nk tendang die.. aleh2 aku lak yg tergolek cuz die nye badan gile besar .. ialah mat saleh.. kalau Ahmad Saleh mlysia leh la than lagi nie mamat sni .. giler gnas2 badan diorg nie... mamat nie angin .. trus die grap aku .. then suddenly..........AHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh-=== aku rsa perut aku sakit sagt2... sampai aku x de dya nk menahan pendarahan yg kluar dari perut aku tu...

============WAHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhAHHHHHAHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh========
Tue la org tua-tua ckp kalau tido tu basuh kaki... but yg peliknye.. aku bukan hnya basuh je.. but siap mandi trus nie... maby aku klua kot jap lepas tue... dah tue, lupe la kot aku nk basuh kaki.. ahh x yah nk pusing2 la... korang nk aku sebut aku ni lupe nk basuh kaki la tu kan ... seribu entry aku post pun kat sni x gune gak cuz korang akan ckp aku lupe gak kan,,... ape ape jela...

Ape pun bukan itu yg aku nk story kat sni... yg aku nk bg tau kat korang pasal ape yg aku mimpi... ala bukan la gilez sgt kan story about mimpi2 nie... lg pun hari2 mimpi ape... but lain2 cara dan peristiwa yg menjadi jalan cerita mimpi kite tu kan...

Aku pernh baca article pasal the dreams catcher nie... die ckp kekedang ade bende yg kita mimpi boleh menjadi kenyataan dan ade yg mengarah ke dreams tu yg mna akan direalisasikan ke kehidupan sebenar... ala kan kekadang korang rasa cam dah pernh buat je bende nie.. cuz bende tue pernh bermain dalm mimpi.. sebab tu korang x prasan... nie kire 1st time aku mimpi kat sni cam tu... and aku rasa cam real.. scary beb...




Give thump up if u like its...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...