Monday, January 18, 2010

SAlam Petang... " TAsKa "

Yahooo.. today aku x kje.. pheh.. best gile aku lepak kat umah je.. esok mendpat la aku kne buat kje... hahahha... lantak la.. yg penting aku dah dpt baiki page aku bg nmpak gile2 skit... hehhee

So today aku dah seatlekan bil2 aku yg tertunggak dekat 1 hari tue.. tue pun sebab aku terlupe cuz busy ngn preparation nephew aku nyer birthday... Pagi td aku bgun lepas seharian mengadap blog2 kawan aku n cit cat skit.. lucky la ade masa nk tido ... thanks sweety cuz teman aku tido...

Pagi td mam aku dah bg duty suruh ambik nephew aku.. tue la kje-kje org yg duduk dkt umah.. wahahah... biasa lah tue kje-kje biasa je aku tu,,. ade yg luarbiasa korang x tau lagi.. K,.. Aku sampai je taska anak sedara aku tue semua org doq pandang aku lain macam je ... taska tu x la jauh pun.. lucky la ade yg berhampiran ngn umah aku n sis aku.. sis aku nyer umah pun bukanye jauh sgt.. ala dekat sebelah simpang je .. alahai lebih kurang aku nye penempatan nie kira cam villa family aku je.. hahahah semua nk dekat .. so cam sekampung je semua.. x jauh mane pun... eh dah menyimpang jauh lak aku story...

Setibanya aku kat taska tue aku rasa cam ade something wrong je aku buat kat sna.. yg duty aku kne ambik nephew aku tue aku x kisah sgt.. but yg aku pelik.. apsal org duk pandang aku semacam je.. nk kata sebab pakaian aku... yela.. xkan aku nk g ambik nephew aku pkai baju kje kot,...koporat suit kang nmpak sgt aku nie lari dr tempat kje... ... so aku pkai jela baju biasa .... bju cam korang pkai jugak.. so aku pun buat x tau jela,, dah lame aku duk depan taska budak nie.. "eh.. mama ckp aku kne ambik die kul 11 now dah kul 11 xkan x klua lg kot..." aduih apsal la ustazah budak2 nie bg kje berat... ke soalan yg susah nk jawab ke.. sampai budak2 xleh nk jawab.. nie bukan sekolah agama MAHAD ke Sek Agama Persekutuan ke.. (eh cam sek aku dulu lak... )  so aku terpaksa la menghadapi keadaan yg diperhatikan oleh sepuluh pasang mata tepat kearah aku... Ya Allah ade ke bende2 yg aku terlupe... Tgk seluar k je.. seluar panjang.. baju x lak gambar2 setan ke rock kapak ke nyer pic... Pelik Pelik aku...

Lantak la... So far niat aku baik just nk ambik nephew aku tu balik ngn selamat... Yg korang nk rasa x tentu pasal aku lantak la.. aku x kisah... asal korang x kacau hidup aku dah la.. but nie dah kacau otak dan perasaan aku dah nie... ade ke aku muke cam penyamun ke.. nk samun baik aku samun bank ke.. eh jgn bank aku kje dah la.. So after 15 mnt aku doq menunggu  kat atas moto skuter aku tu.. budak2 yg berlari x tentu arah seperti kambing keluaq kandang pun kluar dari pintu Taska tu... Sepasan mata aku tepat kearah setiap budak2 yg keluaq.. But x nmpak la plak budak nie..mane plak la... budak nie..

Pelik yg kedua dah kejadian hari nie.. aduih buat aku hati aku risau jap nie... Ke ade jalan lain selain pintu depan nie.. Nak kata pintu belakang,.. x kan kot cuz budak2 tu x kan nk klua kot belakang mau jatuh longkang sorang2 pening lak Pengetua dia nk menjawab kat parent2 diorg tu... Eh sabar bro.. Sabar,.. ade tu.. Lepas 5 mnt aku x jumpe gak muke budak nie.. aku pun g nk jumpe ustazah diorg yg doq sbuk jaga pagar Taska tu takut kang hilang sekor susah la.. hehehehe...

Muke tebal je aku jalan kat depan tu.. aku bru nk bukak mulut je kat ustazah tu... kelibat budak kecik tu dah perasan dah.. ngan gaya pakai songkong besar senget skit die tu .. sah la budak tu... nasib ko .. kalau x ustazah die dah dpt dah no phone aku tu... hehehehe... Bukan ape senang x yah aku nk tunggu cuz call je sampai terus ambik budak tu balik.. x yah  nk tunggu-tunggu dah.. Kelakar la tgk budak nie.. yela dah la kecik dr yg sebaya dgn nye.. dah tu bawak beg besar yg xde isi tu.. hahahaha... terhuyung hayang je aku tgk... kalaka - klaka...

Bile aku tgk budak nie.. same la jugak ngn aku waktu kecik dulu duk time g Taska dlu,, time tu aku la raja kedai... asal time masuk Taska je.. penuh makanan aku beli kat kedai Mak Cik Enot tu,. Yela.. dah die bukak kedai kat dalm tu .. mane leh tahan ,..salah die la ... bukan salah aku.. mama aku lak duk labur je duit kat aku asal xde duit je bg ... memang la cepat kaya org tua tu duk melayan aku beli macam2... Time tu aku kecik lagi maner la tau nk berbelanja ngn baik nie.. same la korang pun... But sape kawan ngn aku time tu penuh la pokek baju melayu diorg tu ngn kerepek dan cokelat dalam poket masing2.. sampai sampin tu x boleh nk pkai dah.. terbonjol-bonjol  je poket masing2 ... ghehehhe klaka-klaka... Org bawak buku sekolah aku penuh ngn makanan dlm beg.. mama aku risau aku x makan... hehehe... memang aku x mkn sgt pun asyik main je.. sampai budak2 curi makanan aku habis... cisscakes ye budak2.. nnti korang.. aku mintak bayar balik.. ingat aku x bawak buku 555 ke...  hehehe.. x la.. aku dah halalkan je...

So korang pun HALAL kan k ape yg aku cite nie.. mane yg best korang teruskan baca mane yg  x best tu kira Halal la.. Salammmmmmmmmmm...


nie la budaknye... Yang nampak nice,..n cute..

1 comment:

kau PERMATA hatiku... said...

enot?????
huhuhu..teringat citer enot...best...

ermmm...eloklah tue...hari2 wat kenduri..bagus tol..anak sapalah nie..kecik2 dah wat sedekah amal jariah..ameen..
sejuk perut ibu mengandung...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...